De Rotterdamse Popweek, in 2013 in het leven geroepen door de Popunie, is dit jaar terug en klaar om de muziekscene in de stad weer in de spotlight te zetten! Dit jaar vindt de 11de editie van de Rotterdamse Popweek, de enige week die 10-dagen duurt, van vrijdag 3 t/m zondag 12 november plaats. Een must voor alle muziekliefhebbers!

Rotterdam blinkt uit in ongekende creativiteit en muzikaliteit, met in 2022 een tiendaags muziek spektakel waarin ruim 800 acts optraden op 200 events verspreid over 100 locaties in de hele stad. Met dit jaar opnieuw een aantal Popweek Specials, kennissessies, allerlei diverse bestaande en innovatieve events in verschillende genres en niches, met ruimte voor bekend en opkomend talent.

De Rotterdamse Popweek woon je niet alleen fysiek bij maar volg je ook online: met reviews en sprankelende foto’s, reels en video’s op onze social media-kanalen meer.

Maak het mee en deel jullie #RdamPopweek23 ervaringen op Instagram, Facebook en Twitter #Popunie #010isTof #poppoppop

Samenwerking
We stimuleren actief de diversiteit in het aanbod door in te zetten op partnerships met andere partijen in het Rotterdamse cultuurveld waardoor de ‘specials’ zoveel mogelijk initiatieven zijn die niet zouden bestaan zonder de Rotterdamse Popweek. Samenwerking staat hierbij hoog in het vaandel en de Popunie werkt dan ook innig samen met de leden van Stichting PopUp Rotterdam.

Doe mee met de Popweek!
De Popunie nodigt hiernaast organisaties in Rotterdam uit om iets op het gebied van popcultuur te organiseren in de periode van vrijdag 3 t/m zondag 12 november 2023 en ons hiervan op de hoogte te brengen. Vervolgens kunnen al deze evenementen, groot of klein, online of fysiek, worden opgenomen in het totaalprogramma van de Popweek 2023!

De Rotterdamse Popweek is een initiatief van de Popunie, wordt georganiseerd door de Rotterdamse popsector en is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Het evenement wordt verder mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals en Stichting PopUp Rotterdam.

Kijk op www.rotterdamfestivals.nl voor het complete Rotterdamse festivaloverzicht.

 


Rotterdam blinkt uit in creativiteit en muzikaliteit, waardoor de Popweek is uitgegroeid tot een tiendaags spektakel waarin ruim 800 acts optraden op 230 events verspreid over 126 locaties in de hele stad. Zo’n Popweek is al twee jaar vanwege COVID-19 maatregelen logischerwijs niet mogelijk, maar dit jaar gingen we ook met de Popweek zoveel mogelijk terug naar het ‘oude’ normaal. Uiteindelijk hebben ruim 800 acts opgetreden verspreid over 200 events op 100 locaties! Naar schatting hebben ruim 65.000 bezoekers een of meerdere optredens bezocht. Daar mogen we trots op zijn!

Rotterdamse Popweek 2022 
De tiende editie van de Popweek ging op vrijdag 4 november van start. Van vrijdag 4 t/m zondag 13 november zetten we de muziekscene in de stad in de spotlight. Dit doen we als vanouds met een aantal Popweek Specials als aanvulling op of ter illustratie van de vele optredens, evenementen, artiesten en podia die op inspirerende wijze laten zien wat ze allemaal in huis hebben. Indien noodzakelijk werd er rekening gehouden met eventueel geldende corona-maatregelen.

De Rotterdamse Popweek is in 2013 door de Popunie in het leven geroepen om bestaande en nieuwe pop gerelateerde activiteiten te bundelen en in de schijnwerpers te zetten. Daarmee wordt zichtbaar gemaakt wat er allemaal op het gebied van popcultuur plaatsvindt in Rotterdam. Met veel popmuziek en promotie wordt de stad verlevendigd en bewijst Rotterdam dat de stad uitblinkt in creativiteit en muzikaliteit. Hierdoor blijkt dat in Rotterdam veel meer talent aanwezig is en veel meer activiteiten plaatsvinden dan men vaak denkt. De Popweek is daarom ook een goed moment om nieuwe initiatieven aan te moedigen en onder de aandacht te brengen.

 


Dat de Rotterdamse popscene bruisend, creatief en veelzijdig is, zelfs met de nog geldende coronamaatregelen, werd tijdens de negende editie van de Rotterdamse Popweek opnieuw bevestigd. Tien dagen lang, van vrijdag 29 oktober t/m zondag 7 november 2021 werden alle popevenementen in de stad onder het vergrootglas gelegd. Tijdens de enige week die tien dagen duurt, hebben ruim 585 acts opgetreden verspreid over 177 events op 96 locaties! Naar schatting hebben ruim 30.000 bezoekers een of meerdere optredens bezocht. Daar mogen we zeker trots op zijn!

Een aantal Specials werden door de Popunie zelf georganiseerd, zoals de opening met de 12 uur durende Muziekmarathon in Baroeg, waar maar liefst 23 Rotterdamse acts en dj’s uit verschillende genres achter elkaar hebben gespeeld, en de Meet The Pro sessie over succesvol releasen in Roodkapje met aansluitend een Q&A met Gareth de Wijk (Thrasher). Het merendeel van de events en optredens werd georganiseerd door andere organisatoren of muzikanten zelf.

Met deze 9e editie van de Rotterdamse Popweek is wederom aangetoond dat het talent in de stad, zowel muzikaal als organisatorisch in overvloed aanwezig is. De meeste events zijn bottom-up ontstaan, door enthousiaste Rotterdammers zelf met hart en ziel georganiseerd. De hele stad is aan bod gekomen en alle muziekstijlen waren vertegenwoordigd. Dat maakt het draagvlak in de stad groot en de Rotterdamse Popweek een sprekend uithangbord van de actieve Rotterdamse popscene.


De achtste editie van de Rotterdamse Popweek vond plaats van woensdag 25 november t/m zondag 29 november 2020. Vanwege de COVID-19 pandemie dit jaar maar 5 dagen in plaats van 10 dagen. In deze 5 dagen hebben we de muziekscene in de stad in de spotlight gezet met een aantal Popweek Specials en andere evenementen die in een coronaproof vorm plaats hebben gevonden.

Een grootschalige Rotterdamse Popweek was vanwege allerlei coronamaatregelen natuurlijk niet mogelijk dit jaar, maar dit weerhield de Rotterdamse popscene niet om alsnog te laten zien hoe veelzijdig en creatief deze is, zelfs in coronatijd. In vijf dagen tijd werden er maar liefst 48 evenementen georganiseerd, coronaproof, live, maar voornamelijk digitaal. Een bevestiging van de flexibiliteit en creativiteit van de popsector. De Popweek werd afgesloten met de online uitzending van de show rondom de uitreiking van de Rotterdam Music Awards in het pas geopende Theater Zuidplein.

In vijf dagen werden alle popevenementen in de stad onder het vergrootglas gelegd. Records werden er dit jaar niet gebroken, maar er werd volop genoten van wat er ondanks de restricties mogelijk was. En daar mogen we zeker trots op zijn met ruim 48 events, meer dan 33 locaties en ruim 25.000 bezoekers, zowel live (circa 650 bezoekers) als duizenden online views!

 


 

 

De zevende editie van de Rotterdamse Popweek vond plaats van vrijdag 1 t/m zondag 10 november 2019. Dat de Rotterdamse popscene bruisend en veelzijdig is werd wederom bevestigd. Tien dagen lang werden alle popevenementen in de stad onder het vergrootglas gelegd. Met 230 events op 126 locaties verbrak de Rotterdamse Popweek alle records! Tijdens de enige week die tien dagen duurt, hebben ruim 800 acts opgetreden verspreid over de hele stad. Naar schatting hebben ruim 35.000 bezoekers één of meerdere optredens bezocht.

Binnen het overweldigende Popweek 2019 aanbod waren er een aantal Popweek Specials:

Vrijdag 1 november:
>> Opening Popweek met Vinylwand Expo en Rotterdamse Popquiz @ Bar³Rotown

Zaterdag 2 november:
>> Popronde Rotterdam op ruim 40  locaties in de binnenstad

Zondag 3 november:
>> IFFR Popweek Special @ WORM

Maandag 4 november:
>> Meet The Pro sessie #35: Publishing & SyncsPopunie kantoor

Dinsdag 5 november:
>> Healthy Minds Create Alike thema-avond i.s.m. Erasmus Universiteit @ Roodkapje

Woensdag 6 november:
>> Open Jamsession @ Music Production Academy

Donderdag 7 november:
>> Eggs & Marrowbone – The Art Of The Murder Ballad @ Rotown

Vrijdag 8 november:
>> COLT NIGHTS (Winnaar Open Call) @ Superdisco
>> Famous Karaoke met Wei Not Sing @ De Doelen Studio

Zaterdag 9 november:
>> Wavefest Presents… @ Baroeg

Zondag 10 november:
>> JackFest @ Bar³