De zesde editie van de Rotterdamse Popweek vond plaats van vrijdag 2 t/m zondag 11 november 2018. Met 225 events op 125 locaties was de Rotterdamse Popweek een succes en op alle fronten gegroeid! Het evenement is de laatste jaren explosief gegroeid waardoor ruim 750 acts hebben opgetreden verspreid over de hele stad. Naar schatting hebben ruim 30.000 bezoekers een of meerdere optredens bezocht. Dit laat zien hoe veelzijdig en bruisend de Rotterdamse popscene is.

De Rotterdamse Popweek is in 2013 door de Popunie in het leven geroepen om bestaande en nieuwe popgerelateerde activiteiten te bundelen en in de schijnwerpers te zetten. Daarmee wordt zichtbaar gemaakt wat er allemaal op het gebied van popcultuur plaatsvindt in Rotterdam. Met veel popmuziek en promotie wordt de stad verlevendigd en bewijst Rotterdam dat de stad uitblinkt in creativiteit en muzikaliteit. Hierdoor blijkt dat in Rotterdam veel meer talent aanwezig is en veel meer activiteiten plaatsvinden dan men vaak denkt. De Popweek is daarom ook een goed moment om nieuwe initiatieven aan te moedigen en onder de aandacht te brengen.

Onderstaande evenementen waren de Popweek-Specials binnen het overweldigende programma van 2018:

Vrijdag 2 november:
>> Opening Popweek @ WORM
Traditioneel openen we de Popweek met de fameuze Rotterdamse Popquiz. Dit jaar uitgebreid met een optreden van de kersverse Sena Performers Grote Prijs Van Rotterdam winnares WARD!

Zaterdag 3 november:
>> Popronde Rotterdam op 44 locaties
>> TheColorGrey + Joshua J @ BIRD
>> Curtis Harding + Diona Fox & Her Ragdolls @ LantarenVenster [uitverkocht]

Zo 4 november:
>> Pica Pica In de Lugt: Music, Food and Art

Ma 5 november:
>> Meet The Pro sessie: ‘Promoot jezelf naar de ‘top!

Di 6 november:
>> Herman presents: Junzo Suzuki | Fuji | Stoflong

Wo 7 november:
>> Dizzy Moon #9: Barna Pély | Brian Murphy

Do 8 november:
>> Dit is uit de Kunst #17: Levi Manner | Nikki Smits (expo)
>> Requiem for the Avantgardistic State @ WORM
>> Textuur 2.4: Paddy Steer | Harry Merry @ Roodkapje

Vr 9 november:
>> D&ESR presents: Rotor | The Howl Ensemble | Massa @ Baroeg
>> Silver Pockets Full @ Bergsingelkerk

Za 10 november:
>> Parkzicht: The Final Reunion @ De Kuip-Maasgebouw [uitverkocht]
>> Rotown Mixtape: BÄSN + Venus Tropicaux on the decks!

Zo 11 november:
>> WatWatIs & Friends @ Podium Grounds
>> Punk Is Not Dead Fest @ Bar3

Samenwerking
Samenwerking staat hoog in het vaandel tijdens de Rotterdamse Popweek en de Popunie werkt dan ook innig samen met de leden van Stichting PopUp Rotterdam. Hiernaast nodigt de Popunie organisaties in Rotterdam uit om iets op het gebied van popcultuur te organiseren in de periode van vrijdag 1 t/m zondag 10 november 2019 en ons hiervan op de hoogte te brengen. Vervolgens kunnen al deze evenementen, groot of klein, worden opgenomen in het totaalprogramma van de Popweek.


De Rotterdamse Popweek is een initiatief van de Popunie, wordt georganiseerd door de Rotterdamse popsector en is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Het evenement wordt verder mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals, Stichting PopUp Rotterdam en Stichting Bevordering van Volkskracht.

Kijk op www.rotterdamfestivals.nl voor het complete Rotterdamse festivaloverzicht.