informatie

De vijfde editie van de Rotterdamse Popweek komt eraan! De enige week die 10 dagen duurt vindt dit jaar plaats van vrijdag 3 t/m zondag 12 november. Tijdens de Popweek staat de stad bol van de popmuziek, met een enorme diversiteit aan optredens, events en muziekstijlen. Het evenement is de laatste jaren explosief gegroeid tot ruim 500 optredens op 100 locaties en laat zien hoe veelzijdig en bruisend de Rotterdamse popscene is.

De Rotterdamse Popweek is door de Popunie in het leven geroepen om bestaande en nieuwe popgerelateerde activiteiten te bundelen en in de schijnwerpers te zetten. Daarmee wordt zichtbaar gemaakt wat er allemaal op het gebied van popcultuur plaatsvindt in Rotterdam. Met veel popmuziek en promotie wordt de stad verlevendigd en bewijst Rotterdam dat de stad uitblinkt in creativiteit en muzikaliteit. Hierdoor blijkt dat in Rotterdam veel meer talent aanwezig is en veel meer activiteiten plaatsvinden dan men vaak denkt. De Popweek is daarom ook een goed moment om nieuwe initiatieven aan te moedigen en onder de aandacht te brengen.

Samenwerking staat hoog in het vaandel tijdens de Rotterdamse Popweek. Daarom nodigt de Popunie alle organisaties in Rotterdam uit om iets op het gebied van popcultuur te organiseren in de periode van 3 t/m 12 november. Neem voor verdere mogelijkheden contact op met projectleider Gideon Rozendaal, via gideon@popunie.nl of 010-4123455.


Hieronder links naar foto’s van de Rotterdamse Popweek 2016 en de aftermovie van de Rotterdam Music Awards 2016 uitreiking.

Rotterdamse Popweek algemeen
Rotterdamse Popquiz + Uitreiking Rotterdam Music Awards Rotown

 

De Rotterdamse Popweek is een initiatief van de Popunie en maakt onderdeel uit van de agenda van Rotterdam Festivals. Het evenement wordt georganiseerd door de Rotterdamse popsector en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals, Stichting PopUp Rotterdam, Keymusic, Van Leeuwen van Lignac Stichting, Stichting Swart-Van Essen en Stichting Elise Mathilde Fonds. Kijk op www.rotterdamfestivals.nl voor het complete Rotterdamse festivaloverzicht.