De vijfde editie van de Rotterdamse Popweek vindt plaats van vrijdag 3 t/m zondag 12 november. Tijdens de Popweek staat de stad bol van de popmuziek, met een enorme diversiteit aan optredens, events en muziekstijlen. Het evenement is de laatste jaren explosief gegroeid tot ruim 500 optredens op 100 locaties en laat zien hoe veelzijdig en bruisend de Rotterdamse popscene is.

De Rotterdamse Popweek is door de Popunie in het leven geroepen om bestaande en nieuwe popgerelateerde activiteiten te bundelen en in de schijnwerpers te zetten. Daarmee wordt zichtbaar gemaakt wat er allemaal op het gebied van popcultuur plaatsvindt in Rotterdam. Met veel popmuziek en promotie wordt de stad verlevendigd en bewijst Rotterdam dat de stad uitblinkt in creativiteit en muzikaliteit. Hierdoor blijkt dat in Rotterdam veel meer talent aanwezig is en veel meer activiteiten plaatsvinden dan men vaak denkt. De Popweek is daarom ook een goed moment om nieuwe initiatieven aan te moedigen en onder de aandacht te brengen.

Kick-off

Dit jaar vindt de kick-off van de Popweek plaats op vrijdag 3 november in de Baroeg; winnaar van de Rotterdam Music Award Beste Podium 2016! Met als vast onderdeel de nu al legendarische Rotterdamse Popquiz, waarin de popsector en de politiek strijden om de eer en de felbegeerde bekers. Vanwege de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 zijn er twee momenten ingebouwd, waarin de cultuurwoordvoerders van de deelnemende politieke partijen aan de hand van stellingen de kans krijgen kort hun visie op de Rotterdamse popsector kenbaar maken. De opening is ook voor publiek toegankelijk. Aanmelden in teams van 5 personen kan vanaf 19.30 uur.

Rotterdam Music Awards

Anders dan voorgaande jaren is de uitreiking van de Rotterdam Music Awards dit jaar geen onderdeel van de Rotterdamse Popweek. Een bewuste keuze van de organisatie om dit evenement te verplaatsen naar december als dé jaarafsluiter van de Rotterdamse popsector. De Rotterdam Music Awards zullen dit jaar uitgereikt worden op maandag 11 december in Kino.

De Rotterdamse Popweek is een initiatief van de Popunie en maakt onderdeel uit van de agenda van Rotterdam Festivals. Het evenement wordt georganiseerd door de Rotterdamse popsector en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals, Stichting PopUp Rotterdam, Keymusic, Van Leeuwen van Lignac Stichting, Stichting Swart-Van Essen en Stichting Elise Mathilde Fonds.